Niki vodka review

Niki vodka dankt zijn naam aan de Romanov familie. Tsar Nicholas II was een liefhebber van vodka en hij werd door Kaiser Wilhelm II en King George V ook wel Niki genoemd. Niki vodka is een tarwe vodka gemaakt in het Duitse Schiltz. De vodka is op basis van regionaal bronwater en is gemaakt met Duits vakmanschap. De fles bevat 40% alcohol en heeft een adviesprijs van €39,- voor 0.7L.

De Fles

De fles van Niki vodka is erg mooi en opvallend. De knalrode langwerpige fles van Niki vodka is zeker een eyecatcher in je bar. De tekst op de fles is geen sticker en staat mooi op de fles zelf gedrukt. Op de hals staat het logo van Niki vodka en het getal 47, wat staat voor 47 keer gedestilleerd. De dop van de fles heeft exact dezelfde kleur als de fles zelf en is een kurken dop die goed afdicht. (5/5 fles met oog voor detail)

De Smaak (puur)

Bij het inschenken van de vodka was een lichte alcoholgeur waar te nemen. De vodka had een lichte alcohol geur die niet brandde in de neus. De vodka zelf was mooi helder en wat dikker van textuur, wat ik persoonlijk altijd wel fijner vind. De smaak van Niki vodka was ook zeer goed. Zacht op zowel de lippen als tong was deze vodka heerlijk om in je mond te hebben. Een lichte zoete honingachtige smaak maakte deze vodka een genot om te drinken. Er zat geen zware nasmaak en de vodka en er was geen branding in de keel (5/5 perfecte vodka om puur te drinken).

De Smaak (cocktail)

Ook in cocktails kan deze vodka zich erg goed vinden. In bijna alle soorten cocktails komt deze vodka erg goed uit. Wel moet er rekening gehouden worden dat de vodka van zichzelf een erg lichte en subtiele smaak heeft waardoor deze smaak al snel wegvalt in een te zoete/zure of bittere cocktail. Om deze vodka goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om een cocktail met een lichte smaak te maken. Het toevoegen van frisdranken of fruitdranken zoals sinaasappelsap overtreft de smaak van de vodka, en dat zou jammer zijn. (4.9/5)

Conclusie

Zowel de luxe uitstraling van de fles als de smaak van de vodka wijzen erop dat Niki vodka een super premium vodka is. De smaak is heerlijk zacht en subtiel en drinkt heerlijk weg zowel op kamertemperatuur als ijskoud. Deze vodka is de prijs meer dan waard. Wanneer vergeleken met andere vodka soorten in deze prijsklasse, steekt Niki vodka erboven uit. (5/5 geweldige vodka voor een goede prijs)

English

 

Niki vodka owes its name to the Romanov family. Tsar Nicholas II was called Niki by Kaiser Wilhelm II and King George V and was a big fan of vodka. Niki vodka is a wheat vodka made in the German Schiltz. There is also regional spring water used. Niki vodka is made with German craftsmanship. The bottle contains 40% alcohol and has a retail price of € 39,- for 0.7L.

The bottle

The bottle of Niki vodka is very beautiful and striking. The bright red bottle of Niki vodka is definitely an eyecatcher in your bar. The text on the bottle is nicely printed on the bottle itself. On the neck is the logo of Niki vodka and the number 47, which stands for 47 times distilled. The cap of the bottle has exactly the same colour as the bottle itself and is a cork cap that seals well. (5/5 bottle with an eye for detail)

De taste (pure)

There is a slight alcohol scent when pouring the vodka. The vodka had a slight alcohol smell that did not burn in the nose. The vodka itself was clear and thick in texture, which I personally like. The taste of Niki vodka was very good. Gentle on both lips and tongue, this vodka was wonderful to have in your mouth. A slight sweet honey-like taste made this vodka a pleasure to drink. There was no heavy aftertaste and was also smooth in the throat.  (5/5 perfect vodka for pure drinking).

The Taste (cocktail)

This vodka is also very good in cocktails. This vodka is very good in almost all types of cocktails. However, you have to keep in mind that the vodka has a very light and subtle taste of itself, so that this taste quickly disappears in a too sweet / sour or bitter cocktail. To get the best results, it is important to make a cocktail with a light taste. Adding soft drinks or fruit drinks such as orange juice should not be added because this let the amazing taste of this vodka disappear. (4.9 / 5)

Conclusion

The luxury look of the bottle and the taste of the vodka indicate that Niki vodka is a super premium vodka. The taste is wonderfully soft and subtle and drinks deliciously both at room temperature and ice cold. This vodka is more than worth the price. When compared to other vodka types in this price range, Niki vodka is one of the bests. (5/5 great vodka for a good price)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *