Pure vodka review

on

Sinds begin december ligt er een nieuwe vodka fles in de schappen van de Lidl: Pure Vodka. De vodka zit in een elegante witte fles, is gemaakt van tarwe en heeft een alcoholpercentage van 42%. Pure vodka heeft een prijs van €7,99 en is als het goed is in elke Lidl in Duitsland te koop.

De fles.

De fles is klein en compact en heeft de vorm van een kruik. De fles is volledig wit en erg simpel, een klein beetje te simpel. Met twee stickers op de voorkant en een sticker op de achterkant is er verder niet veel te zien op de fles. Belangrijke info zoals waar de vodka van gemaakt is ontbreekt op de fles. Toch is de fles wel mooi afgewerkt met een kurken dop met dezelfde witte kleur als de fles. (3/5 simpel, maar uniek design voor een goedkope vodka).

De smaak (puur)

De vodka is mooi helder en goed van textuur. Echter verraadde de geur van de vodka al snel dat het om een erg goedkope vodka ging. De alcoholgeur van deze vodka is zeer intens en geeft een branderig gevoel na in je neus. Ook aan de smaak valt niks anders te concluderen dat het een erg goedkope vodka is. Door de enorme branding achter in de keel is vrij weinig te proeven en voelt het alsof je iets giftigs naar binnen werkt. (2/5 drink dit niet puur!)

De smaak (cocktail)

Na het puur drinken wilde ik het liever niet meer proeven in een cocktail. Zoals verwacht waren cocktails met weinig smaak niet te drinken met deze vodka. Echter is deze vodka vooral vanwege zijn prijs zeer geschikt voor goedkope mixdrankjes om te maken tijdens feestjes. Bij deze vodka geldt dan ook dat je er vooral hele zoete drankjes van moet maken. Zelf heb ik er 20ml aardbeisiroop toegevoegd en aangevuld met cactus sap.  Deze ongelooflijke zoete combinatie was goed genoeg om de smaak van deze vodka te maskeren. (2.5/5 Je kan er lekkere zoete cocktails mee maken op feestjes)

Conclusie

Pure vodka mag dan wel in een mooie luxe fles zitten, de prijs en de smaak verraden de vodka voor wie hij echt is. Wanneer je een goedkoop feestje geeft of wanneer je wat mee moet nemen voor het indrinken is deze vodka erg geschikt om zijn compacte vorm en leuke uitstraling. Toch moet je er rekening mee houden dat je er alleen zoete of erg zure cocktails mee kan maken. Mocht dat geen probleem voor je zijn is dit de perfecte vodka. (2.5/5 goede goedkope vodka voor goedkope cocktails. Krijgt vooral zijn punten om de prijs, niet geschikt voor een vodka liefhebber)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *