Royal Dragon vodka review

Royal Dragon vodka mag dan misschien nog maar sinds 2012 bestaan, toch zijn ze één van de exclusiefste vodka’s van dit moment. Je vindt de Royal Dragon vooral terug bij beroemdheden en in viplounges in de club. De vodka bevat 40% alcohol en is gemaakt van rogge. Verder zitten er nog 23 karaat bladgoudstukjes in uit Zwitserland. Iedere fles is met de hand geblazen. Een fles royal dragon Imperial kost al snel €85,- per liter. De vodka die ik heb geprobeerd is de ‘Good Luck’ editie, deze wordt verkocht voor ongeveer €100,- per 700ml.

De fles

De beleving van Royal Dragon begint al bij het zien van de verpakking, de fles wordt geleverd in een prachtige rode doos (Imperial versie zwarte doos) met gouden draken erop gedrukt. Bij het openen van de doos wordt de fles automatisch verlicht door een lampje waardoor de fles er prachtig uitziet met de draak en goudvlokken. De fles is helemaal handgeblazen en bevat een draak in het midden van de fles. Verder is de fles versierd met gouden letters. De dop is ook helemaal omhuld met goud en diamanten. De dop met drakenhoofd is behoorlijk zwaar (42gram), dit zorgt voor een extra premium gevoel. (5+/5 prachtige fles die erg veel indruk maakt.)

De smaak (puur)

De vodka is gemaakt van rogge, iets wat ik niet had verwacht tijdens het proeven. De vodka ruikt neutraal en heeft geen verdere geuren. Dankzij de rogge is de vodka een klein beetje pittiger dan vodka’s van andere soorten granen maar is alsnog erg zacht en vol van smaak. Je proeft hinten van peper, noten, vanille, tropisch fruit en een hint van cacao of karamel. Royal Dragon heeft in mijn beleving een complexe smaak en is dus niet te vergelijken met andere vodka’s, wat ervoor zorgt dat Royal Dragon snel te herkennen is. (5/5 unieke smaakbeleving voor een exclusieve vodka)

De smaak (cocktail)

Dankzij de complexe smaak van de Royal Dragon vodka zijn cocktails een uitdaging om te maken. Eigenlijk is het zonde om deze vodka te drinken in cocktails, maar het is wel mogelijk. Persoonlijk vond ik cocktails die over het algemeen wat zuur en bitter zijn erg goed met Royal Dragon vodka. Ook cocktails die kaneel bevatten zijn erg lekker met Royal Dragon vodka (4.9/5 moeilijker te mixen dan normaal, maar wanneer je een mix hebt gevonden smaakt deze geweldig.)

Conclusie

Van Nederland tot aan China, Royal Dragon vodka bevat elementen uit de hele wereld en is op dit moment niet meer weg te denken uit de party-scene. Het is goed te begrijpen dat beroemdheden graag deze vodka willen drinken en mee gezien willen worden: zowel het uiterlijk als innerlijk van deze vodka is geweldig. Zowel het krijgen van de fles als het drinken ervan is een beleving waardoor ik ook zeer tevreden ben met deze vodka (4.9/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *