OPM vodka review

Geïnspireerd door de russen, gemaakt in New Delhi. OPM vodka heeft een lange reis gemaakt om hier in Nederland te komen. De vodka bevat 42.8% alcohol en is gemaakt van rijst. OPM ondergaat drie keer een destillatie en wordt gefilterd in zilver en koolstof. Met een prijs van $15,- zit OPM qua prijsklasse in het middensegment en is dan even duur als vodka’s zoals Three Sixty vodka en Smirnoff vodka.

De fles

Ondanks de lage prijs heeft OPM vodka toch een behoorlijk premium uiterlijk. De fles is van mat glas en er zit een stuk doorzichtig glas waardoor je de tekening op de achterkant kan zien. Alles staat mooi op de fles geprint en het design is goed. Klein minpuntje is dat de dop van de fles een beetje anders rood gekleurd is dan de rest. Dit wordt echter weer goedgemaakt door het schenkmechanisme dat ingebouwd in de fles zit. Perfect voor het inschenken van shots. (4.6/5 premium fles voor goedkope vodka)

De smaak (puur)

OPM heeft een lichte geur van alcohol en een klein beetje van noten. De smaak is, helemaal voor een vodka van deze prijs, erg goed. Je proeft wel dat OPM wat sterker is dan gemiddelde vodka’s. OPM smaakt verder ‘milky’ en is op een kleine branding in de mond een goede heldere vodka qua smaak. (4.7/5 voor de prijs/kwaliteit verhouding)

De smaak (cocktail)

Aangezien de vodka weinig smaak van zichzelf heeft en niet storend is qua scherpte is OPM in bijna alle soorten cocktails te gebruiken. Door zijn goede prijs kan je goed experimenteren met deze vodka voor een lekkere cocktail. De smaak van de cocktail wordt vrij weinig beïnvloed door OPM, dat is vooral voor een goedkoop merk zoals OPM vodka een goede eigenschap. (4.6/5 voor prijs kwaliteit, een erg goede vodka voor feestjes en om achter de bar te hebben).

Conclusie

OPM laat zien dat een premium vodka geen prijskaartje hoeft te hebben. De vodka heeft een mooie fles en een goede smaak. Natuurlijk kan je niet een ultra-premium beleving ervaren zoals bij dure flessen vodka maar OPM komt aardig in de buurt van de premium vodka’s. De vodka is naar mijn idee één van de betere middenklasse vodka’s en beter dan sommige ‘premium’ vodka’s. Helaas is de fles nog niet wereldwijd even goed beschikbaar, maar als je de kans krijgt zou ik OPM zeker eens proberen! (4.6/5 overall op basis van prijs/kwaliteit verhouding.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *