Korpimaan Kyynel vodka review

on

Korpimaan Kyynel is een Finse vodka van W&K premium. Korpimaan Kyynel is geïnspireerd op Finse Moonshine, zoals het drankje ‘korpikuusen kyyneleet’ dat letterlijk ‘tranen van wildernis’ betekend. De vodka is gemaakt van rogge en gerst, een combinatie die ik nog niet eerder heb geproefd. Korpimaan Kyynel wordt op kleine schaal geproduceerd. Er worden zowel oude Moonshine technieken als nieuwe destillatie technieken gebruikt voor de productie van Korpimaan Kyynel. Verder bevat deze vodka 40% alcohol en is hij verkrijgbaar voor ongeveer €42,- per fles (500ml).

De fles

De fles is simpel maar erg mooi. De fles heeft een goede combinatie van kleuren (zwart en wit) en er staat niet veel meer op de fles dan het logo na. Op de achterkant zit nog een sticker met de datum wanneer de fles gebotteld is en welk nummer de fles heeft. Verder heeft de fles een glazen stop als dop. De fles krijgt dan ook een premium feeling dankzij deze glazen stop. Ook zit daardoor je vodka erg goed luchtdicht verpakt (4.7/5)

De smaak (puur)

Korpimaan Kyynel is zowel van geur als van smaak een hele bijzondere vodka. Toen ik de fles open maakte kwamen er erg veel geuren op me af. De vodka rook een beetje naar de Griekse ouzo. Ook zat er erg veel smaak aan Korpimaan Kyynel voor een vodka. De vodka had een smaak van noten, anijs, zoethout, kaneel en zelfs een klein beetje appel. Het is ongelooflijk dat er zoveel smaak aan deze vodka zit, terwijl er geen toegevoegde smaken of andere ingrediënten inzitten dan de rogge en gerst! (4.8/5)

De Smaak (cocktails)

Dankzij zijn rijke smaak kan je deze vodka erg goed gebruiken in bijvoorbeeld longdrinks. Zo heb ik deze vodka gedronken met tonic water en limoen. De vodka-tonic smaakte erg goed. Korpimaan Kyynel moet je vooral drinken in cocktails waar de vodka de smaak aan de cocktail moet geven.  (4.7/5)

Conclusie

Korpimaan Kyynel is een erg lekkere vodka met ongelooflijk veel smaken. De vodka smaakt dan ook anders dan vele andere vodka’s. Je proeft dat het geïnspireerd is op Moonshine dranken. De smaak is dan ook sterk en een beetje harder dan gemiddelde vodka’s, toch blijft het een echte premium vodka. (4.8/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *