Absolut Elyx vodka review

Absolut Elyx is een luxe versie van het merk Absolut. In tegenstelling tot de ‘normale’ Absolut wordt Elyx met de hand geproduceerd. Absolut Elyx is gemaakt van tarwe en wordt gedestilleerd in een koperen ketel. De vodka bevat 42.3% alcohol en is wereldwijd goed verkrijgbaar. Elyx heeft een gemiddelde prijs van €39,95 voor een fles van 700ml.

De fles

In tegenstelling tot wat we van Absolut gewend zijn, is de fles volledig anders dan zijn iconische vorm. De fles is rechthoekig waarbij de hals wat weg heeft van een pilaar. Absolut elyx bevat vele koperen strepen op de fles en heeft voor de rest koperen accenten (dop en tekst). Ook bevat elke fles de datum en tijd wanneer deze gebotteld is. De fles is erg mooi alleen vind ik het wel jammer dat Absolut Elyx niet zijn typische Absolut uitstraling heeft. (4.7/5 mooie luxe uitstraling)

De smaak (puur)

Toen ik de fles openmaakte was ik behoorlijk verrast. Voor een premium vodka had Absolut Elyx een behoorlijke sterke alcoholgeur. Verder zit er weinig geur aan de Elyx. De vodka zelf is bij het inschenken een klein beetje stroperig. Ook al is de geur van Absolut Elyx behoorlijk sterk, de smaak ervan valt gelukkig behoorlijk mee. De vodka heeft een lichte vanille smaak, een klein snufje peper en ik proef ook een klein beetje gember. Voor een tarwe vodka heeft Absolut Elyx nog een behoorlijke bite qua scherpte, de vodka is alsnog redelijk zacht van smaak. (3.9/5)

De smaak (cocktail)

In de cocktail is Absolut Elyx erg goed bevallen. Bij de fles Absolut Elyx kreeg ik een koperen pineapple en daarin heb ik een ‘Moscow mule’ in gemaakt. De mule  was erg fris en goed van smaak. De vodka was in lichte tonen aanwezig en de vanille/gember maakten de cocktail goed. De vodka smaakt erg goed in frisse cocktails waar bijvoorbeeld limoen, citroen en munt doorheen zit. (4.4/5)

Conclusie

Absolut Elyx is een goede vodka voor zijn prijs. De bijzonder smaak is erg goed, vooral als je van tarwe vodka’s houdt waar een bite in zit. In frisse en in veel fruitige cocktails is deze vodka ook goed te drinken. De fles zelf is erg mooi en even wat anders dan wat je van Absolut gewend bent. Absolut Elyx is dan ook uniek in de Absolut reeks. (4.3/5)

Niet de Moscow Mule, maar een ander recept (zie @vodkareview)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *