Golovkine vodka review

Golovkine vodka is vernoemd naar graaf Gavrill Ivanovich Golovkine, een invloedrijke Russische minister van buitenlandse zaken uit de 18e eeuw. Hij werd gezien als het symbool tussen de unie van Frankrijk en Rusland.

Golovkine vodka wordt gemaakt van tarwe uit de ‘Beauce’ regio, dat bekend staat om haar milde en zachte klimaat. De vodka wordt gedestilleerd in een speciale ‘cognac alambiek’ dit is een koperen destilleerketel dat ook vaak wordt gebruikt om cognac in te destilleren. De vodka bevat 40% alcohol kost ongeveer €55,- voor 0.7l.

De fles

Ik had het geluk om als allereerste de nieuwe fles van Golovkine te ontvangen, deze is nog niet uit in de winkel maar is binnenkort verkrijgbaar. Het eerste wat mij opvalt is de verzegeling van de fles: de fles is namelijk verzegeld met was. De was verzegeld de fles erg mooi alsof het een wijnfles is. De nieuwe fles heeft een blauwe band in het midden met daarin een leeg portret, wanneer je precies recht in de fles kijkt zie je een portret van Gravill Golovkine. Verder zie je om het portret de tekst ‘la plus Russe des vodkas françaises’ wat ‘de Russische van de Franse vodkas betekent’. De voorkant is verder versiert met nog een embleem, logo en handtekening. Op de achterkant staat nog een tekst over de vodka.

Een andere leuke bijzonderheid aan de fles: de ring van het portret kleurt  lichtblauw als de optimum temperatuur van <0graden Celsius is bereikt.

(4.9/5 premium fles, erg mooi afgewerkt)

img_20161128_090129
De lichtblauwe ring laat zien dat de vodka op temperatuur is.

De smaak (puur)

Na een paar uur in de vriezer, was de ring eindelijk blauw en kon ik beginnen! De geur van de alcohol was zacht, er zat geen sterke alcohol geur aan.  De vodka rook zelfs een beetje zoet. De smaak was fantastisch: een kleine bite op de lippen en in de mond enorm zacht. Ook zat er een hele lichte perzik smaak aan, afkomstig van de cognac alambiek waarin het gedestilleerd is. De nasmaak is ook erg goed; de zachte smaak blijft in je mond en brand niet.

(5/5 deze vodka is perfect, dit is hoe een vodka hoort te smaken. Eén van de beste vodka’s die ik tot nu toe heb geproefd)

img_20161118_161037

De smaak (cocktail)

Met Golovkine vodka heb ik meerdere cocktails gemaakt, o.a. de Vesper. De vesper staat vooral bekend omdat James bond deze bestelde in Casino royal. Door Golovkine vodka was de vesper goed van smaak. Er zat geen slechte bijsmaak van de vodka aan en de zoete perzik smaak zorgde ervoor dat de Vesper net iets beter smaakt dan normaal. De vesper is ook wel een chique drankje en daarbij kan je dus niet elke willekeurige vodka erin doen, Golovkine is hier perfect voor. Ik zou Golovkine vodka speciaal gebruiken voor cocktails waarbij de smaak van de vodka een belangrijk element in is. Het is namelijk zonde om bijvoorbeeld een ‘seks on the beach’ te maken met deze vodka, daar komt namelijk de smaak van deze vodka niet goed naar boven. Wat eigenlijk nog beter is, is het gewoon puur te drinken. (4.9/5)

Conclusie

Golovkine vodka is een hele lekkere zachte vodka uit Frankrijk. Deze ultra-premium vodka is perfect voor alle gelegenheden en zeker aan te raden om een keer te proberen. De smaak van deze vodka komt het beste naar boven wanneer de fles van kleur is veranderd, de temperatuur is dan goed. De prijs van deze vodka mag dan wel een beetje aan de hoge kant zijn, het is het zeker waard! Ik kan niet wachten tot het in Nederland te koop is. (4.9/5 tot nu toe één van mijn favoriete vodka’s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *