Mama vodka review

‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor mijn moeder’ is een uitspraak waar veel mensen zich in kunnen vinden. Het Deense bedrijf Mama vodka gebruikt deze uitspraak zelfs als slogan voor hun vodka. Als eerbetoon aan alle moeders is deze vodka ontstaan. De vodka heeft een alcohol percentage van 40% en heeft als grondstof rogge. Mama vodka is een Premium vodka en kost ongeveer €30,- per 0,7l.

De fles

Zowel de grote als de kleine flesjes hebben dezelfde vorm. Het glas van de fles is dik en heeft een soort hoekige V-vorm(de kleine fles lijkt hierdoor op een parfumflesje). Op de achterkant staat het logo in reliëf en op de voorkant het logo bedrukt. De fles is uniek en straalt iets schattigs en rustgevends uit. De fles straalt het ‘mama’ gevoel uit. De dop van Mama vodka is volledig grijs en is daarom ook wat minder mooi. Er had beter een extra logo op de bovenkant gedrukt kunnen worden om de dop wat meer levendig te krijgen. (4.5/5 mooie unieke en stevige fles die goed bij de doelgroep past.)

De smaak (puur)

Mama vodka is een echte rogge vodka en dat was goed te proeven. De vodka had een lichte zoete geur met een lichte toon van alcohol. De smaak van Mama vodka is net zoals bij andere rogge vodka’s een stukje scherper dan normaal. De vodka ligt scherp/pittig in de mond zoals peper maar heeft ook een milde zoete smaak. De vodka is erg zacht zoals je kan verwachten bij een premium vodka. Na het drinken blijft er geen scherpe smaak achter in je mond. (4.6/5 lekkere scherpe rogge vodka).

©mama vodka

De smaak (cocktail)

Omdat de vodka gemaakt is van rogge, is de vodka iets scherper dan andere soorten vodka. Hierdoor kunnen vaak zoetere cocktails anders gaan smaken dan je gewend bent. Ik vind persoonlijk een cocktail met rogge vodka erg lekker omdat je meer smaken in je cocktail krijgt. Ik raad je ook aan om een aantal cocktails te proberen die op de site van Mama vodka staan (link). Mama vodka was erg lekker in de ‘kiss me baby’. (4.8/5)

Conclusie

Mama vodka is zowel voor jezelf als voor je moeder een erg lekkere vodka om te drinken. De vodka heeft een mooie fles, smaakt puur erg goed en is ook erg lekker in de cocktails. Mama vodka verkoopt vaak de grote flessen in een geschenkverpakking met twee shotglaasjes erin en is daarom ook een erg leuk Moederdag geschenk. (4.7/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *