Au Vodka review

on

Au, het symbool voor goud. Al sinds onze geschiedenis beschreven wordt, is goud één van de waardevolste elementen op aarde. Goud staat voor status en rijkdom. En daarom heet deze vodka Au vodka. Au vodka wordt gemaakt in Groot-Brittannië en wordt alleen van Britse ingrediënten gemaakt. Tevens ondergaat deze vodka een filtratie proces waarbij de vodka met goud wordt gefilterd. Au vodka bevat 40% alcohol, is een graan vodka en is dankzij de lage pond al te koop voor €41,-

De fles

De fles is erg opvallend door de V-vorm bedekt met een goudkleur. Hierdoor is de vodka niet te zien van buiten af. Het logo is een typisch vierkantje uit het periodiek systeem met het symbool Au en atoomnummer 79. Aan de bodem zit een klein plaatje dat handgemaakt is en aan het einde op de fles wordt geplakt. Dit is dus een met bladgoud omhuld metalen plaatje. Elk metalen plaatje is uniek. Verder bevat de fles een zwarte kurken dop die past bij de kleur goud. (4.8/5 een echte eyecatcher)

De smaak (puur)

Au vodka heeft een lichte toon van alcohol in de geur zitten, deze is echter erg zacht en is niet storend of prikkelend aan de neus. Nadat ik de vodka had ingeschonken kon ik eindelijk de vodka zien: een mooie heldere vodka, zoals het hoort. Ook de smaak was erg goed. Au vodka is zacht in de mond. Het gaf een kleine prikkeling aan de zijkanten van mijn tong maar de afdronk was goed. Er zat verder geen toegevoegde smaak aan de vodka en was dus erg neutraal. (4.6/5 lekkere zachte vodka, zonder extra smaak)

De smaak (cocktail)

Dankzij de neutrale smaak is deze vodka in bijna elke cocktail goed te drinken. Au vodka is een perfecte standaard vodka om te gebruiken in je cocktails. Het zorgt ervoor dat je cocktail gaat smaken zoals de cocktail hoort te smaken. Deze vodka heb ik geprobeerd in een cocktail waarvan het recept uit Griekenland komt. De naam van deze cocktail was ‘Porto Koukla’. In deze cocktail smaakte de vodka goed en zat er geen branderige nasmaak, kortom een goede vodka (4.7/5)

Conclusie

Au vodka is een heerlijke neutrale vodka. De fles is echt een eyecatcher en staat erg mooi in de bar of op tafel. Dankzij de neutrale smaak is deze cocktail goed te drinken in cocktails en is hij tevens ook lekker ‘on the rocks’ (4.7/5 lekkere vodka met een erg mooie en unieke fles)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *