U’luvka Vodka review

U’luvka vodka review

U’luvka vodka kent een rijke koninklijke geschiedenis van enkele honderden jaren oud. Het oorspronkelijke recept werd bedacht door een alchemist onder leiding van koning Sigismund de derde uit Polen. Hij zocht naar een vodka die hij ’s avonds kon drinken, zonder de volgende dag hoofdpijn te hebben. Deze werd gemaakt en de koning vond hem geweldig. Na de dood van de alchemist en de koning is het recept eeuwenlang niet meer tevoorschijn gekomen, tot in de jaren negentig. U’luvka vodka heeft dit recept gereconstrueerd en aangepast op hedendaagse standaarden en het recept een nieuw leven in geblazen. Het recept bestaat uit 50% rogge, 25% tarwe, 25% gerst en de vodka bevat 40% alcohol. U’luvka vodka is te koop in verschillende maten, een normale fles (0,7L) kan je in de winkel kopen voor ongeveer €35,-

De fles

De fles van U’luvka is al uniek in zijn soort, het verhaal erachter nog meer. De fles moet iets weghebben van oude distillatie kolommen. Het idee daarbij is dat scheikunde altijd in balans moet zijn en in harmonie. Waarbij de balans tussen man en vrouw moet overkomen in de fles. De rond gevormde onderkant is de vrouw en de lange elegante hals is de man. Zelf was ik er nooit opgekomen wat het precies zou moeten voorstellen maar ik vind het wel mooi bedacht. Zelf vind ik de fles erg mooi en uniek. De kurk dop ziet er wel vintage uit en past mooi bij het ontwerp en de bedoeling van de fles. Verder heeft de fles niet veel versiersels. (4.9/5 mooi en unieke fles, goed nagedacht over het design van de fles en past mooi bij het verhaal, de fles is misschien niet makkelijk mee te nemen maar wel een mooi pronkstuk op tafel.)

De smaak (puur)

De geur van U’luvka bevat een zachte alcohol geur en lichte tonen van zoet. Het is een erg aangename geur. De smaak is ook wel goed voor een premium vodka: klein beetje zoet, romig, volle smaak en een klein beetje scherp in de mond, wat ik wat minder vind. De vodka bevat vele lichte smaken en is goed puur te drinken (4.5/5)

De smaak (cocktail)

Door de zoete romige smaak is deze cocktail perfect voor vele soorten cocktails. Zoals een White Russian waar de romige smaak erg goed in uitkomt. Ik kreeg bij mijn vodka ook een cocktailboekje waar ik de cocktail ‘Green Lion’ uit heb gemaakt. Ik vond het echt een heerlijke cocktail om te drinken. Ook heb ik de ‘Green Lion’ nog met een andere vodka geprobeerd maar de cocktail met U’luvka vodka was toch echt veel lekkerder. (Ook wel logisch als het één van hun signature cocktails is) (4.8/5 één van de betere cocktail vodkas)

Conclusie

Zowel puur als in een cocktail is U’luvka vodka perfect om te drinken. Door de zachte zoete en romige tonen smaakt de vodka erg lekker. Het unieke design en het verhaal achter U’luvka maken het ook daarom af. Eindoordeel: 4.7/5 Heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *