Deus vodka Review

Deus vodka, vodka voor de goden in het Latijn, is werelds enige vodka gemaakt uit wijn. Deus vodka komt uit Italië en is in 2015 begonnen in samenwerking met Deus wijn, waar dus ook de wijn vandaan komt. Zowel de vodka als de fles is helemaal van Italiaanse afkomst en is op het moment van schrijven nog niet in Nederland te koop, wel in Italië, Australië, Denenmarken, Fuji, Spanje, Korea, Canada en Zwitserland. Helaas is deze fles niet overal te koop en meestal alleen verkrijgbaar in bepaalde cafés of hotels in de bovengenoemde landen. Wil je toch deze vodka proeven? Neem dan contact op met Deus Vodka via Facebook of Instagram. Deus vodka bevat 40% alcohol en wordt verkocht voor €30,- (€39,99 waarschijnlijk in Nederland door onze accijns).

De fles

Het meest opvallende aan de fles is het kunstwerk dat erop staat. Helaas ben ik geen kunstkenner dus heb ik geen idee welk meesterwerk hierop staat, maar ik vind het in ieder geval erg mooi. De wolken maken de afbeelding heel levendig. Wat ik vooral mooi aan de fles vind is dat alle tekst op het matte glas van de fles staat, dit maakt het lezen makkelijk.

Voordat ik aan mijn review begon werd ik al gewaarschuwd dat de dop van de fles er erg lastig af gaat. Ik dacht eerst dat het om de seal ging want deze gaat er erg moeilijk af. Nadat ik de seal eraf haalde, zag ik geen dop en dacht ik dat er een kurk in de fles zat, echter bleek de dop ook van glas te zijn. De dop is daarom ook erg mooi, maar bijna onmogelijk eraf te halen met je blote handen, je moet een mesje tussen de dop en de hals van de fles doen om de fles te kunnen openen. (4.7/5 mooie premium fles, alleen de dop is er bijna niet af te halen met je blote handen)

De smaak (puur)

Nadat ik uiteindelijk de dop eraf gehaald had, kon ik eindelijk ruiken aan de vodka. Mijn eerste gedachte was dat het gewoon wijn was toen ik aan de vodka ging ruiken. Ook toen ik een slok nam proefde deze vodka verdacht veel naar wijn. Ik weet echter niet wat een goede of slechte wijn is, maar als vodka vond ik hem erg lekker en verfrissend. De vodka smaakt dus als wijn in de mond, een klein beetje zuur. In de keel glijdt de vodka goed weg en brand een klein beetje zoals een goede vodka hoort te branden. Als vodkaliefhebber moet je deze unieke vodka een keer geproefd hebben (4.7/5 voldoet aan alle eisen waar een ultra premium vodka een moet voldoen en heeft tevens een zeer unieke smaak.)

De smaak (cocktail)

Aangezien deze vodka naar wijn smaakt, heb ik deze vodka vooral getest in champagne en wijn waar de smaak het beste naar boven komt. De combinatie vodka, peach schnaps en champagne was heerlijk. Deze vodka laat de smaken behouden in de cocktails en geeft er zelf een lekkere licht zure smaak aan. Als je deze vodka gaat gebruiken in erg zoete cocktails zou je een soort zoet zuur effect krijgen, als je daar van houdt is deze vodka ideaal. (4.5/5)

Conclusie

Deus vodka is op zijn Italiaans delizioso, heerlijk. Deze vodka bevat een unieke smaak en is goed te drinken zowel puur als in een cocktail. Zowel wijnliefhebbers als vodkaliefhebbers moeten deze vodka een keer hebben geproefd. (4.6/5 buono)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *