Infigo vodka review.

Infigo vodka, een relatief nieuw bedrijf dat zich op de markt stort van de ultra premium vodka’s. Mijn hart gaat altijd weer sneller kloppen als ik een Nederlandse vodka mag proeven, vooral een ultra premium vodka. Infigo vodka wordt in één van de beste Nederlandse distilleerderijen gemaakt en wordt met precisie gemaakt volgens het Infigo vodka recept. Infigo vodka wordt gemaakt van Nederlandse graan en heeft een hint van vlierbloesem en citroengras waardoor de vodka fris en zacht smaakt. Infigo vodka bevat 40% alcohol en is verkrijgbaar in 700ml flessen. De vodka is helaas nog niet in heel Nederland te krijgen, maar je kunt al een fles Infigo vodka bestellen op de site van Infigo zelf voor €39,95.

De fles

De vorm van de fles is op zichzelf al uniek. De fles is prachtig en door gebruik te maken van de kleuren goud, zilver en zwart krijgt de fles een premium feeling. Op de fles staat een soort tribal tekening van een halve leeuwen gezicht. De fles is transparant en heeft niet te veel afleiding waardoor de focus ligt op de leeuw. De fles wordt geseald met een label en bevat een gouden plastic draaidop. Als de dop van kurk of een ander materiaal was gemaakt, was deze fles een echte 5/5 qua premium beleving. (4.7/5, Prachtige elegante fles, alleen vind ik de dop iets minder klasse uitstralen. Toch komt deze fles wel op een mooi plekje te staan als hij leeg is.)

De smaak (puur)

De geur van Infigo vodka was zacht; een lichte geur van alcohol, verder was de geur neutraal. De eerste slok verliep behoorlijk soepel. Zo zacht als water in mijn mond en een klein beetje scherp in de keel, precies zoals een premium vodka hoort te smaken. Ook de vlierbloesem zijn frisse smaak kwam goed terug in de vodka. Kortom, een uitstekend smakende vodka. (5/5, perfect voor ‘on the rocks’)

De smaak (cocktail)

Ook bij deze vodka is het bijna zonde om hem te drinken in een cocktail. Als je dan toch ervoor kiest om hem in een cocktail te doen, ga dan voor een lekkere frisse cocktail met veel munt en fruiten zoals limoen en citroen. Ik heb Infigo vodka in een glas met perzik likeur, munt en citroen gedaan en het resultaat was heerlijk. De vodka geeft de cocktail een frisse smaak waardoor het erg makkelijk en lekker weg te drinken was. (4.5/5)

Conclusie

Infigo vodka is Infigo, indrukwekkend! Van de fles tot aan de smaak heb je een premium beleving. De smaak is uniek en echt de moeite waard om te proberen. Voor de prijs krijg je een uitstekende fles vodka van een geweldige kwaliteit! (4.8/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *