Zubrowka vodka review

Zubrowka is weer een bijzonder wodka merk. Doordat er in Zubrowka een grasspriet zit (bizongras) heeft de wodka een geel/groenig kleurtje. Deze wodka bevat 37,5% alcohol en heeft zijn smaak vooral te danken aan de grasspriet in de wodkafles. Je kunt al een fles van 0,7l kopen tussen de €15,- en €20,-.

De fles

De fles ziet er niet heel bijzonder uit maar valt wel op. Vooral omdat de wodka een andere kleur heeft. De fles heeft grassprieten vormen om de fles en op de voorkant staat een bizon. De fles is niet lelijk, maar ook niet bijzonder mooi (4/5)

De smaak (puur)

Zoals gewoonlijk ruik ik altijd eerst aan de wodka voordat ik het drink. De geur is aangenaam, een beetje grasachtig. Met gesloten ogen kan je een beetje de grasvelden voor je zien. Ook de smaak was lekker, het is goed scherp voor een wodka maar alsnog proef je een beetje zoete elementen van het gras. Ik weet niet precies wat ik proef, maar als gras zo smaakt snap ik wel waarom koeien het zoveel eten. De nasmaak blijft best lang in je mond en het glijd ook lekker door je keel. (4.7/5)

De smaak (cocktail)

Ik heb tot nu toe alleen in een appelsap deze wodka gemixt. Ik heb niet echt de neiging om het ergens mee te mixen, omdat er al een smaak aan deze wodka zit drink ik hem liever puur of verdunt met bijvoorbeeld appelsap. Ik ben bang dat als je het in een cocktail gaat doen dat je dan een totaal andere smaak krijgt dan je verwacht. Daarom houd ik het bij appelsap en Zubrowka, dit smaakt lekker zacht. (3.9/5 bijna niet te mixen)

Update: ik ben inmiddels wat cocktails verder met Zubrowka, maar ik heb nog steeds geen cocktail echt gevonden waar de smaak goed naar voren komt. tot nu toe zou ik vooral gaan voor cocktails die een anijs achtige smaak hebben, of cocktails die niet zoet zijn. Aangezien zoete cocktails niet echt geweldig smaken met Zubrowka.

Conclusie

De wodka is scherp, lekker en heeft een eigen karakter, je moet ervan houden. De wodka is niet te mixen in cocktails maar is wel lekker om puur te drinken. Aangezien ik vaak kleine flesjes van deze wodka zie (en omdat het niet heel duur is), raad ik je aan eerst een klein flesje te kopen en te proeven, je moet er namelijk net van houden. (4.2/5 één van de beter vodka’s met een smaak.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *