Our/Vodka (Amsterdam) review

Our/Vodka als merk is een bijzonder concept: het bedrijf is op verschillende plekken over de hele wereld te verkrijgen, alleen wordt het overal lokaal gemaakt. Zo heb je Our/vodka Amsterdam, Londen, Berlijn, Detroit etc. Alle wodkas worden in micro-distilleerderijen gemaakt. Ik heb van Our/vodka Amsterdam een fles gekregen om te kunnen reviewen. De wodka wordt gemaakt van speciaal ontwikkeld gist en bevat 37.5% alcohol. Our/vodka is 6x gedestilleerd en wordt verkocht in flesjes van 350ml. Je krijgt al een flesje voor €20,- (inclusief verzending) in de webshop van Our/Vodka.

De fles

‘Keep it simple, It’s vodka’ is een gezegde van Our/Vodka en dat komt mooi tot stand in hun fles en wodka. De fles is klein (350ml) in vergelijking met andere flessen en ook simpel. De fles is zo enorm simpel, en dat maakt de fles juist zo bijzonder. Op de fles zitten twee stickers geplakt waar alles duidelijk opstaat. De lettertype en stijl van de tekst is tevens weer klassiek en simpel.

Wat opvalt aan de fles is dat een kroonkurk de fles afsluit. Ik mag dan wel van wodka houden, maar gelijk een hele fles opdrinken op een doordeweekse dag is iets te veel van het goede. Daarom zit er standaard bij de fles een wit plastic dopje die de fles goed afsluit.(4/5 prachtige fles, kroonkurk past bij de stijl)

De smaak (puur)

De geur van Our/Vodka is simpelweg de geur van alcohol. De geur is wel iets scherper dan je zou verwachten bij een zachte wodka, dus mijn verwachtingen waren ook dat de wodka behoorlijk scherp zou zijn. Toen ik de slok nam dacht ik ook eerst dat het een scherpe wodka was, maar het was iets anders dan scherp. De wodka proefde behoorlijk fris in de mond, hetzelfde gevoel in je mond alsof je op een koude winterdag heel diep inademd. Wanneer je hem iets langer in je mond houdt begint de frisheid af te nemen en proef je de zoete zachte smaak van de wodka. In de keel is het een beetje scherp, maar net zoals andere premium wodkas minder scherp dan de goedkopere wodkas. (3.7/5)

De smaak (cocktail)

Persoonlijk denk ik dat deze cocktail het beste te gebruiken is in een zoete en frisse cocktail (wat mij ook aangeraden was). Ik had geen munt in huis dus werd het een zoete cocktail.

De eerste cocktail voor mezelf was een mix van Our/Vodka, blue curacoa en aanvullen met een meloen frisdrankje (recept komt binnenkort online). De wodka maakte de cocktail fris van smaak en zorgde niet voor een nare smaak in de cocktail. Het zorgde ervoor dat de cocktail niet sterk ging smaken. Ik proefde de wodka niet of nauwelijks in mijn cocktail dit is zowel een goede als een slechte eigenschap. Persoonlijk vind ik een wodka smaak wel lekker in mijn cocktail. Maar als je een zoete frisse cocktail maakt, kan de sterke wodka smaak soms ook een probleem zijn, daarom is deze wodka uitstekend voor zulke cocktails omdat het de smaak niet aantast van hoe een cocktail hoort te smaken (4/5)

Conclusie

Our/Vodka is klein, zowel de fles als lokaal bedrijf. Maar ze maken het gezegde ‘klein maar fijn’ wel waar. De wodka is lekker fris in de mond en ook in de cocktail. met een neutrale smaak in de cocktail is dit een perfecte wodka om te mixen. Ook puur mag hij er van mij wel zijn. (7.5/10 lekkere lokale wodka, kost als een premium maar smaakt er ook naar.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *