Hooghoudt vodka review

on

Wanneer men denkt aan Hooghoudt denkt men gelijk aan jenever. Ook logisch aangezien Hooghoudt een heel groot assortiment aan jenever producten heeft en ook één van de beste jenevers maakt die ik ken. Echter, weten veel mensen niet dat Hooghoudt meer maakt dan alleen Jenever. Zo maakt Hooghoudt ook wodka die ik vandaag uitgebreid mag reviewen.

Hooghoudt  wodka bevat 37,5% alcohol en is 5 keer gefiltreerd. De alcohol in de wodka komt van Franse wintertarwe en heeft verder een subtiele hint van Citrus en vanille. Met een prijs van ongeveer €16,50 krijg je een literfles Hooghoudt wodka, en is daarmee gemiddeld even duur als andere wodka’s in Nederland.

De fles

Onlangs hebben de flessen van Hooghoudt allemaal een nieuw jasje gekregen, en dus ook de wodka. De fles zou nu een modern uiterlijk moeten hebben. Ik vind de fles er niet heel modern eruit zien maar dat vind ik juist wel mooi aan de fles. De fles heeft een beetje een authentieke uiterlijk maar is door de mooie blauwe tinten alsnog modern gekleed. Ook het logo en de naam H.J. Hooghoudt die op de zijkant van het glas staan gedrukt vind ik wel mooi. Aan de onderkant van de fles staat ook nog een tekst in het glas gedrukt. De fles lijkt simpel, maar is gedetailleerd. Toen ik de dop van de fles eraf haalde stond er op de hals het woord ‘100% natuur’, één van mijn favoriete details. (4/5 unieke authentieke stijl dat Hooghoudt typeert)

De smaak (puur)

Ik had verwacht dat de wodka een vanille en/of citrus geur had (aangezien er op de fles stond ‘met een subtiele hint van citrus & vanille’), dit was echter niet zo. De geur van Hooghoudt vodka is neutraal en je ruikt vooral de alcohol die erin zit. De wodka heeft gelukkig geen chemisch geurtje en ruikt naar een gewone normale wodka.

Mijn eerste slok dronk ik gelijk in één keer door, de wodka proefde erg scherp in de keel en was niet zo zacht zoals ik had verwacht. Mijn tweede slok liet ik even wat langer in mijn mond zitten waardoor het gelijk al een stuk beter werd. De wodka is zacht in de mond en scherp in de keel. Alleen was dit wel goed scherp, wat ik daarmee bedoel is dat het wel zuiver proefde en niet chemisch scherp, zoals bij vele goedkope wodka’s. Verder was de citrus en vanille smaak een klein beetje te proeven, maar als je er niet op zou letten zou je het ook niet snel proeven. (7.5/10 iets hoger dan 3.5/5, de wodka smaakt goed en de vanille maakt het af)

IMG_20160303_225046[1]

De smaak (cocktail)

Door de citrus en vanille leek hij mij het beste om er een zoete cocktail mee te maken. Mijn cocktail bestond uit siroop, Hooghoudt wodka, vleugje rode wodka en sinas. Ook heb ik een dezelfde cocktail gemaakt met een ander merk wodka om het dubbel te testen. De cocktail die ik had gemaakt was nieuw voor mij dus heb ik hem dubbel gemaakt om zeker ervan te zijn dat de smaak die ik proefde ook door de Hooghoudt wodka kwam. Wat opviel was dat de Hooghoudt cocktail veel voller van smaak was. De cocktail was zoeter van smaak. Door het vleugje vanille en citrus in de wodka is de cocktail veel zachter, zoeter en voller van smaak. De Hooghoudt cocktail was daarom ook erg lekker en geeft de cocktail een unieke smaak. (4.5/5)

Conclusie

Hooghoudt Wodka kan dan misschien een klein beetje scherp zijn als je het puur drinkt, maar voor cocktails is Hooghoudt vodka echt perfect. De subtiele hint van vanille & citrus zorgt ervoor dat je cocktail zoeter gaat smaken op de goede manier. Voor mij staat op dit moment Hooghoudt op nummer 1 om cocktails mee te maken. Zoek je een goede wodka die niet al te duur is voor je cocktails? Dan is Hooghoudt de fles die je zoekt. (4/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *