Dębowa vodka review

on

Dębowa vodka is een Poolse wodka die nog niet heel erg oud is (1982). Dębowa is Pools voor eik. Ik heb in Polen een klein flesje gekocht van dit merk aangezien ik nog ruimte had in mijn koffer. Het flesje (50ml) was ongeveer €2, – en in Nederland koop je ongeveer een liter voor €30, -. De prijs is al tegen de premium aan, maar is de smaak dat ook?

Dębowa vodka bestaat uit 40% alcohol, bevat alleen natuurlijke ingrediënten en in elke fles zit een strook eikenhout, Aldus Dębowa.

De fles

Dębowa heeft verschillende soorten flessen maar worden allemaal gekenmerkt door de boom die erop staat. Op elke fles staat een eikenboom met daarboven het merk. Verder staat er nog op mijn fles de contact gegevens van het bedrijf op. Op de bovenkant zit een houten dop maar als je hem openmaakt zie je al snel dat er een normale dop opzit waar een houten dop aan is vastgeplakt. De fles die ik heb is niet heel erg bijzonder en ziet er naar mijn belevenis ook niet erg premium eruit. Verder is de fles wel leuk maar vind ik de fles niet bijzonder mooi (3/5)

De smaak (puur)

Zoals gewoonlijk ruik ik eerst aan de wodka, de wodka heeft een bijzondere geur die ik in het begin niet goed kon plaatsen. De geur heeft veel weg van whisky, het ruikt een beetje naar een minder sterke variant van Jack Daniels. Persoonlijk vind ik de geur van whisky wel aangenaam ruiken maar de smaak niet. Verder was de wodka ook een beetje groen/gelig van kleur en was het een heel klein beetje troebel.

De smaak was ook totaal anders dan ik van een wodka gewend was, bij andere speciaal wodka’s kan je nog redelijk proeven dat het om een wodka gaat maar bij Dębowa wodka is het bijna niet meer te proeven. Het was goed te proeven dat eiken een belangrijk onderdeel is van de wodka. De wodka proeft naar hout (eiken) en is scherp in de mond. De smaak had weer wat whisky achtig maar dan milder. Ook door de keel proefde de wodka veel scherper aan dan andere wodka’s. De nasmaak was eerst totaal niet lekker, maar na 10-20 seconden was de scherpe smaak weg en proefde de eikensmaak nog best lekker in je mond. Als de prijs net zo hoog was als die van bijvoorbeeld Zubrowka, dan was deze speciaal wodka nog best lekker voor zijn prijs. (2.5/5 voldoende, de nasmaak na 20 seconden was wel lekker en de geur ook wel, de rest wat minder.)

Conclusie

Aangezien het een speciaal wodka is heb ik deze niet gemixt in een cocktail. De fles ziet er leuk uit maar is niet erg bijzonder. De geur en de nasmaak zijn de enige positieve dingen die ik kan vinden bij deze wodka. Helaas is de smaak in je mond niet erg fijn. De combinatie van een scherpe wodka en eiken is niet lekker in de mond. Ook vind ik het altijd niet zo fijn als de wodka te scherp is. Voor de prijs zijn er genoeg andere speciaal wodka’s en ik vind persoonlijk deze niet echt geweldig om te drinken. (2.5/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *