Cîroc vodka review

In Nederland is Cîroc nog niet heel erg populair, maar in Amerika kent bijna iedereen het, Cîroc vodka. Dit merk is vooral bekend omdat vele bekende Amerikaanse artiesten het drinken en ook drinken tijdens hun optredens, denk maar bijvoorbeeld aan DJ Khaled.

Cîroc vodka prijst zichzelf aan als een Ultra-premium vodka en heeft verschillende smaken. Cîroc vodka bevat 40% alcohol en is vijf keer gedestilleerd. Opvallend is dat deze wodka zijn alcohol uit druiven haalt in plaats van aardappels of graan. De wodka komt uit Frankrijk. Voor de prijs van €29,99 voor een 0,7l fles is de prijs al behoorlijk premium.

De fles

De fles is rustig en straalt chique uit. De onderkant is iets breder dan de bovenkant. Aan de blauwe onderkant en blauwe cirkel op het flesje kan je zien dat het gaat om de neutrale wodka variant zonder extra smaak. Alle flessen zijn hebben dezelfde uiterlijk, behalve de kleur is anders om aan te geven welke smaak het gaat. De fles straalt premium uit doordat de fles rustig is en er alleen informatie opstaat wat er hoort op te staan. Verder is de fles niet heel bijzonder (3/5)

De smaak (puur)

Bij het openen van de fles rook ik in eerste instantie alleen alcohol. Maar het vreemde was dat het niet scherp rook. Meestal wanneer je de alcohol geur ruikt prikkelt het een beetje in je neus, alleen nu was de alcohol geur wel te ruiken maar erg zacht van geur. (Tijdens het ruiken was ik iets te enthousiast en kreeg wat wodka in mijn neus, maar dit heeft verder niet de test beïnvloed.) De smaak was verrassend zoet. In de mond was de wodka erg zacht en in de keel een klein beetje scherp. De zoete smaak kon ik eerst niet plaatsen maar ik kwam er al snel achter dat het een wijnachtig smaakje was. Ook wel logisch aangezien Cîroc van druiven wordt gemaakt. De smaak vond ik erg fijn en het drinkt makkelijk weg, een ideale wodka dus om puur te drinken (4/5)

De smaak (cocktail)

Helaas kreeg ik van Cîroc slechts een klein flesje met wodka (50ml) waardoor het moeilijk werd om nog een cocktail te maken van de resterende wodka. Wel had ik er een ander flesje Cîroc vodka gekregen, maar dit was kokos smaak, sorry Cîroc er is slechts één soort smaak dat ik verschrikkelijk vind en dat is kokos. Gelukkig kon ik mijn vriendin er wel erg blij mee maken.

Terug naar de review, aangezien Cîroc zoet van smaak is en de smaak van druiven ook te proeven is, kan je het lekker met champagne mixen. Dit zorgt ervoor dat je de druiven blijft proeven en de bubbels in de champagne maakt de cocktail ook erg lekker.

Ook zou ik bij Cîroc vodka sinaasappelsap of grapefruit sap gebruiken als ingrediënt voor je cocktail, Druiven en andere fruit is meestal wel een lekkere combinatie waardoor deze wodka vooral in fruitige cocktails lekker gaat smaken.

Tenminste, dit is wat ik erover denk wanneer ik het puur geproefd heb. Ik heb nog wel geprobeerd om nog een cocktail te maken, echter had ik aan <25ml wodka in mijn longdrink glas niet genoeg. De wodka was niet te proeven in de cocktail dus oordeel ik daar ook niet over. Als ik de mail goed had begrepen zou ik alsnog een extra flesje krijgen, dus deze review wordt nog vervolgd!

IMG_20160312_185350.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *