Wyborowa wodka review

on

Op de site van gall&gall werd hij beschreven als een heerlijke wodka, ‘Zelf vergeleken met de “premium” wodka’s zoals Belvedere en Grey Goose weet deze zijn man te staan.’, aldus één van de recensies. Wyborowa is een authentieke Poolse Wodka die in Polen wordt gedistilleerd van 100% rogge. In 1927 was Wyborowa het eerste wodkamerk dat wereldwijd werd geregistreerd. De wodka is 3keer gedestilleerd en bevat 40% alcohol. Tijdens mijn reis door Polen is Wyborowa één van de merken die ik heb geprobeerd. Ik heb een 0,5l fles gekocht voor 23,99PLN samen met nog wat andere boodschappen (€5 ongeveer)(gall&gall €15,49 0,7l)

De fles

De fles is simpel maar toch mooi. De fles is een klein beetje ‘premium looking’ maar heeft verder niet veel bijzonders. Op de achterkant staat nog een kleine beschrijving, maar aangezien ik geen Pools kan wist ik ook niet wat er stond. (3/5)

De smaak (puur)

Nadat ik van alles gehoord had over Wyborowa en de geschiedenis had ik een heerlijke smaak verwacht. Na het openen van de fles begon ik wel een beetje te twijfelen. Het had een niet typische wodka geur, het rook een beetje naar Fürst Uranov. Gelukkig was de smaak wel beter. Aangezien het van 100% rogge komt, verwacht je een zoete en wat noterige smaak. Echter vond ik dat een beetje tegenvallen. De wodka was niet zacht maar ook niet heel scherp in de mond en geheemelte. Het proefde wel goed. In de keel was de wodka ook goed en gleed lekker in de keel weg.(3.5/5)

De smaak (cocktails)

Ik had niet veel drank en frisdrank tot mijn beschikking, dus heb ik niet veel cocktails gemaakt. Éen van de cocktails die ik heb gemaakt is niet echt een cocktail maar meer een mixdrankje (voor recept zie onderaan). De wodka was erg aangenaam in het mixdrankje, het was niet overheersend maar er was toch een smaak van Wyborwa te proeven, dat erg fijn was. Ik heb niet veel ermee kunnen experimenteren dus houd ik het kort. Wat ik heb geproefd was het gewoon goed, misschien niet mijn favoriet, maar wel lekker. (4/5)

Conclusie

De wodka mag dan wel niet goed ruiken, schijn bedriegt. Deze wodka heeft zijn eigen smaak en is een klein beetje scherp in de mond en glijd goed door de keel. Ook in mixdrankjes is het lekker om te drinken. Volgens Gall.nl is de wodka ter vergelijken met Premium merken maar dat is wel heel hoog gegrepen. De wodka is niet slecht maar premium is deze absoluut niet. Voor de prijs kwaliteit waarvoor ik hem gekocht heb was het een goede wodka(4/5, overall 3.5/5)

Recepten:

Fanta Raspberry & Passionfruit Vodka:

  • 24-45ml ijskoude Wyborwa (persoonlijk 40ml)
  • 200ml Fanta Raspberry & Passionfruit.

Fanta Strawberry & Kiwi Vodka:

  • 24-45ml ijskoude Wyborwa (persoonlijk 40ml)
  • 200ml Fanta Strawberry & Kiwi.

Fanta Strawberry & Kiwi the special Vodka:

  • 24-45ml ijskoude Wyborwa (persoonlijk 40ml)
  • 150ml Fanta Strawberry & Kiwi.
  • 50ml 7Up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *