Goldwasser vodka review

on

Goldwasser, ook wel goudwater, is een goudlikeur en komt uit Gdańsk, Polen. Het kent een lange geschiedenis en is al sinds 1598 op de markt. Men zegt dat deze wodka medicinale werkingen heeft door de 23k gouden stukjes in de wodka. Aangezien ik zelf in Gdańsk was laatst, kon ik het niet laten om daar Goldwasser te proeven en mee naar huis te nemen. De echte Goldwasser heb ik niet kunnen vinden in de winkels, wel zijn Nederlandse sites die het aanbieden. Ook zijn er vele variaties van de originele Goldwasser uit Gdańsk. Mijn Goldwasser is 38% en 23K gouden stukjes. De goedkoopste fles in Nederland die ik heb gevonden was €22, –

Deze wodka is zowel Middle als Premium dus komt deze in beide categorieën.

De fles

Aangezien ik een limited edition heb gekocht kan ik niet veel zeggen over de originele fles. Mijn flesje zat in een speciaal doosje en is gemaakt ter gelegenheid van de euro 2012 dat toen in Polen was. De fles is in een vorm van een voetbal en ik vind hem bijzonder. Deze fles heeft ook een speciaal plekje gekregen aan de bar. (5/5)

De smaak

Ik kreeg te horen dat het zonde was van de wodka om het te mixen, en aangezien ik niet veel Goldwasser had heb ik helaas geen mix gemaakt met deze wodka. De wodka ruikt eigenlijk niet naar wodka, je ruikt vooral de anijs waardoor ik al snel aan Absint dacht. De smaak was ook niet wat ik van een wodka had verwacht: de smaak was zeer bijzonder, je proefde anijs, kaneel, en nog wat smaken die ik niet kon plaatsen. In de keel voelde het wel als wodka aan en het glijd ook lekker in je keel. Van de gouden stukjes heb ik niks gemerkt. Deze Wodka smaakt bijna niet naar wodka (2/5) maar persoonlijk vind ik hem wel erg lekker. Het is alsof je een voor gemixte drankje krijgt waar iets teveel wodka is ingegooid. (4/5)

Conclusie

Mijn conclusie is kort en simpel: wil je een wodka die naar wodka smaakt, neem hem dan absoluut niet. Wil je een wodka die een keer wat anders is dan anders en je houd van anijs en kruiden? Neem hem dan vooral. Deze heerlijke vodka moet je naar mijn mening een keer geproefd hebben.(4/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *