Smirnoff vodka review

on

Smirnoff vodka, misschien wel één van dé bekendste wodka merken ter wereld. De Russisch klinkende wodka is echter een Amerikaans merk en wordt wereldwijd op vijf verschillende plekken geproduceerd. Doordat de wodka oorspronkelijk met houtskool en zilverbek gefiltreerd is zit er een bijzondere smaak aan de wodka. Je kunt Smirnoff bijna in elke slijterij wel kopen. Mijn Smirnoff heb ik voor €15,49 bij de Gall&Gall (0,7l).

De fles

De fles is simpel en transparant. Door het lettertype en kleine plaatjes lijkt het erop dat de fles uit Rusland komt, maar niets is minder waar. Smirnoff mag oorspronkelijk wel uit Rusland komen maar het is gewoon een Amerikaans bedrijf. De fles is mooi maar zorgt ervoor dat je denkt dat het Russische wodka is. (3.5/5)

De smaak (puur)

De geur van Smirnoff doet mij goed; het ruikt erg goed en er zit geen chemische lucht aan, het ruikt naar alcohol. Na mijn eerste shotje was ik tevreden. Zowel de smaak in je mond als de nasmaak is redelijk zacht en het glijd makkelijk door je keel. Het brand echter wel een beetje in je keel en in je mond, maar het is geen premium vodka dus had ik dit ook wel verwacht. (3.5/5)

De smaak (cocktail)

Smirnoff staat bekend om dat het een inspiratie is voor vele cocktails. Na het zien van een paar cocktails die geïnspireerd zouden moeten zijn op Smirnoff ben ik aan het mixen geslagen. Resultaat? De wodka is heerlijk zacht en geeft goed vorm aan bijna alle cocktails die ik maak. Het smaakt goed in een cocktail en zorgt ervoor dat de smaak goed naar voren komt. De branding in je mond en keel zijn niet te proefen en is dus erg geschikt voor een cocktail.(3.5/5)

Conclusie

Toen in de eerste versie van deze review schreef, had ik deze geschreven een behoorlijke tijd nadat ik het geproefd had, helaas zorgde dit ervoor dat ik alles iets rooskleuriger herinnerde dan het daadwerkelijk was. Nadat ik het opnieuw geproefd heb kan ik concluderen dat Smirnoff en redelijk goede vodka is, vooral voor de prijs als je hem in Duitsland koopt (<€10,-). Alsnog is Smirnoff wel een goede middle class vodka en is goed genoeg voor je cocktails en shotjes. (3/5, 6.5/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *