Putinoff vodka review

Na de ongelooflijke miskoop bij de Lidl vorige keer in Duitsland had ik niet zoveel vertrouwen meer in de Lidl vodka’s, maar ik kon het niet laten om toch nog deze fles mee te nemen. Putinoff vodka is al bij de Lidl te krijgen voor €4,99 voor een 0,5l fles. Dit is iets duurder dan de Fürst Uranov vodka. Putinoff vodka is vijf keer gedestilleerd en bevat 40% alcohol. De vraag is dan ook: krijg je betere wodka voor een iets hogere prijs?

De fles

De fles heeft een bijzondere vorm, het is rechthoekig en heeft wel iets weg van een kist. Ook de label is behoorlijk opvallen, het lijkt namelijk op een doodskist. Op de zijkanten staat in het glas Putinoff en op de achterkant staat een klein beetje informatie. De fles wekt nieuwsgierigheid op en ziet er best leuk uit voor de prijs. (3/5)

De smaak (puur)

Nadat ik mijn shotje ingeschonken had, was ik gelijk opgelucht: geen chemische geur! De vodka bevat alleen een sterke prikkelende alcohol lucht. Mijn eerste slok was dan ook beter dan bij Fürst Uranov, de smaak is scherper dan bij betere wodka’s maar het is wel te drinken. De nasmaak was was wel een stuk minder, echter kan je dat ook wel verwachten voor zijn prijsklasse. (2/5 overall, voor de prijs is het wel goed)

De smaak (cocktail)

Ik heb helaas niet zo erg kunnen genieten van mijn cocktails aangezien ik zelf de hele tijd aan het inschenken was voor anderen, doordat de fles maar 0,5l was, ging de fles ook erg snel op. Mijn cocktail bestond uit 1/7 wodka, 2/7 rode wodka (ook Lidl) en 4/7 jus d’orange. De cocktail smaakte erg goed en de wodka was een klein beetje te proeven, de wodka zorgde ervoor dat de cocktail een beetje sterker proefde. Persoonlijk vond ik hem  goed voor de prijs. De cocktails smaakten een beetje naar  cocktails die je krijgt in een goedkoop cocktailbar: niet heel erg lekker, maar omdat het zo goedkoop is bestel je er nog één  (3/5, zolang je er maar zoete cocktails mee maakt)

Welke cocktails kan ik hiermee maken?

Je kan hier eigenlijk elke soort cocktail wel mee maken, als je niet premium vodka gewend bent zijn alle cocktails wel te drinken met deze wodka. Persoonlijk vond ik deze wodka goed met rode wodka en sinaasappelsap. Maak je een grote cocktail vaas van 2 of 3 liter en wil je het goedkoop houden? kies dan voor deze wodka, de smaak is niet mega slecht en voor een gemiddelde feestganger ook wel lekker om te drinken.

conclusie

Je mag dan misschien iets meer betalen voor Putinoff dan voor Fürst Uranov maar het is het zeker waard. Deze vodka proeft zelfs BIJNA als een middenklasse vodka en heeft een redelijke smaak. Zowel cocktail als puur is het te drinken. Het is dan niet de beste vodka, maar voor vijf euro heb je een redelijke vodka. Het is natuurlijk ook niet te vergelijken met duurdere merken maar in de range wodka’s tussen €0-€10 is deze zeker weten een echte topper. (5.5/10 overall, vooral een voldoende om zijn prijs/kwaliteit verhouding.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *