Fürst Uranov vodka review

Fürst Uranov is 3x gedestilleerd en is voor een wodka erg goedkoop (€4,99). Dit is tevens weer een wodka uit Duitland en is vooral aantrekkelijk om zijn prijs. Voor slechts 5 euro heb je al een fles wodka van 0,7L. Dit vind je absoluut niet in Nederland en daarom was het voor mij wel het proberen waard om eens een ‘low budget’ wodka te proberen. Ik kan je het alvast verklappen, dit neem ik absoluut nooit en dan ook echt nooit weer.

De fles

De fles oogt erg goedkoop en is verder niet bijzonder. Op de achterkant staat niet erg veel informatie alleen dat je deze wodka het beste ijskoud kan serveren. Ik weet niet wie de fles heeft ontworpen en wat hij of zij ermee wilde uitstralen maar als de uitstraling ‘goedkoop’ moet zijn, dan is het ze erg goed gelukt. (2/5 Omdat ze het tenminste geprobeerd hebben om een ontwerp te maken.)

De smaak (puur)

Het begon al toen ik de fles openmaakte en het eerste shotje inschonk. De geur was erg apart, het rook zelfs een beetje chemisch, ik twijfelde een beetje maar heb toch besloten om er een slok van te nemen. De smaak was precies als de geur: chemisch. ook de nasmaak was niet een pretje. het was erg scherp en absoluut niet te drinken. (1/5 De smaak is echt om te huilen, zelfs voor de prijs.)

De smaak (cocktail)

Helaas was de avond nog maar net begonnen, ik had deze wodka meegenomen naar een feestje bij iemand thuis. Er was geen andere wodka en er werd van mij verwacht dat ik een mixwonder zou verichten. Na heel wat kloten heb ik eindelijk een mix kunnen maken waardoor het dragelijk was om de wodka te drinken, tenminste voor mij. Na een mix van wodka, rode wodka, blue curacao en wat sprite was het eindelijk draagbaar om het naar binnen te krijgen. Zelfs in deze mix was de chemiche smaak van de wodka te proeven. (2/5 het was uiteindelijk te mixen)

De volgende ochtend

Ookal heb ik een erg hoge alcohol tolerantie, deze fles zorgt er gegarandeerd voor dat je de volgende ochtend wakker wordt met een kater, hoe weinig je er ook van drinkt.(1/5, -10/5 als het kon)

Welke cocktails kan ik hiermee maken?

Laat deze wodka gewoon in de schap liggen en koop Putinoff, dan heb je iets minder voor dezelfde prijs maar je krijgt geen hoofdpijn. Als je het per ongeluk toch gekocht hebt en je moet het kwijt, zorg er dan voor dat je het mixt met meerdere zoete drankjes zoals ik hierboven heb gedaan. Doe het vooral niet met alleen Cola of met alleen sinaasappelsap!

Conclusie

Wil je erg goedkoop helemaal naar de kloten en de volgende ochtend zoveel hoofdpijn hebben dat je bang bent dat je schedel elk moment kan barsten? Neem dan vooral deze wodka. Hou je van Wodka en wil je gewoon een gezellige avond en genieten van je drankje? Neem dan absoluut geen Fürst Uranov wodka. Ik heb nog nooit zoveel spijt gehad van mijn aankoop ookal was het maar €5,-. Ik weet dat er veel jeugd is dat graag goedkoop dronken wil worden en het niet uitmaakt hoe het smaakt. Persoonlijk zou ik het zelf nooit aanbevelen aan vrienden/familie en zou ik het nooit inschenken in mijn shotjes of in mijn cocktails. (1.5/5 eindconclusie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *