Three sixty vodka review

In Nederland ben ik hem nog niet tegen gekomen, maar in Duitsland kan ik er bijna niet omheen: Three sixty vodka. Deze wodka zou uiterst zuiver zijn doordat hij ‘Diamond filtrated’is, waardoor de wodka erg zuiver zou smaken. Daarnaast is Three Sixty ook 4 keer gedestilleerd. Three Sixty vodka bevat 37,5% alcohol en is te verkrijgen in verschillende grootte flessen. De 0,7L variant die ik heb gekocht was €12,99 (Combi).

De fles

De reden waarom ik deze fles kocht was het uiterlijk, Three Sixty springt echt uit qua fles en valt goed op in de supermarkt. Ook staan ze de laatste tijd vaak apart in het bijzonder omdat ze of in de aanbieding zijn of omdat je er een gratis glas bij krijgt. De vierkantjes op de fles moeten diamandjes voorstellen omdat Three Sixty vodka ‘Diamond filtrated’ is. Er staat niet veel tekst op, alleen het hoognodige. Ook zit er in de fles een standaard schenker in waardoor het erg makkelijk inschenken is. Voor de prijs ziet de fles er erg premium uit terwijl de wodka helemaal niet zo duur is, ik heb van de fles ook een lamp gemaakt voor feestjes. (4.5/5 voor de premium uiterlijk)

De smaak (puur)

Het inschenken ging erg makkelijk, in tegenstelling tot andere flessen heb je geen schenker nodig omdat deze er al in zit. Aan de wodka zat geen bijzondere geur aan. De geur is erg neutraal en ruikt naar een standaard wodka. De eerste slok was niet erg plezierig, helemaal als je nog niks hebt gehad op de avond. In de mond proeft de wodka redelijk scherp en niet zacht, wanneer je hem doorslikt begint je ellende. De wodka is erg scherp en laat een zeer nare nasmaak in je mond achter. Ook de tweede en derde shot bleef dezelfde nare nasmaak in mijn mond en was mijn conclusie al snel dat het absoluut niet te nuttigen is als je het puur drinkt. Ook na een blinde test kon ik al snel proeven welke de Three Sixty vodka was, de scherpe smaak was gelijk te herkennen. (2/5)

De smaak (cocktails)

Aangezien het puur niet te drinken was, heb ik er veel mee kunnen experimenteren in de cocktails. Als eerste heb ik er een Blue Lagoon mee gemaakt. De smaak van de Three sixty vodka was bijna niet te proeven in de cocktail, zelfs niet wanneer ik er meer wodka erin had gedaan dan hoort. Ook bij andere cocktails was dit het geval. Maar wanneer je een simpele cola/Fanta/Sprite wodka mixje ging maken kwam de nare smaak al snel terug. Veel mensen vinden de wodka smaak in een cocktail niet fijn en daarom zouden veel mensen ook denken dat dit wel een goede wodka is om in een cocktail te doen. persoonlijk vind ik het niet heel erg om de wodka te proeven alleen was in dit geval het wenselijk om de wodka niet te proeven. (3/5)

Welke cocktails kan ik hiermee maken?

Aan deze wodka zit niet een geweldig smaakje aan, daarom raad ik vooral cocktails aan waar je de wodka niet snel proeft, Zoals mixjes met El picu, Blue Curacao en waar siroop in moet. De zoete smaak zorgt ervoor dat de wodka smaak minder scherp is.

Conclusie

Three Sixty vodka oogt erg premium en de fles ziet er goed uit, tevens de schenkdop in de fles maakt het erg makkelijk in te schenken. Prijs/kwaliteit krijg je precies wat je kan verwachten. Puur is de Three Sixty absoluut niet aan te raden maar in cocktails is hij goed genoeg, vooral als je gaat voor zoete drankjes waarin je de wodka niet kan proeven. (3.5/5 Voldoende)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *